2014/11/03

Halloween - muuttunut juhlakulttuuri?

Meillä juhlittiin Halloweenia kahteen otteeseen. Syötiin ihania herkkuja sekä isovanhempien luona, että kotona. Tänä Halloweenina tapahtui ainakin meilläpäin iso muutos juhlakulttuurissa, sillä lapset ovat ruvenneet aktiivisesti kiertämään ovelta ovelle pyytämässä karkkia kepposen uhalla. Kun kouluikäiseltä kysyi mikä se kepponen sitten voisi olla, vastaus oli että auton päälle ja pihaan levitetään vessapaperia. Kaupoissa on ollut tarjolla entistä enemmän pelottavia asuja, jopa niin että aikuisten pitää miettiä säikäyttääkö asut päiväkodin pienimpiä. Minusta toisaalta on kiva, että saamme vähän uusia tuulia tänne meidän muuten niin synkkään syksyyn!




Meidän esikoinen toivoisi varmaan, että Halloweenia vietettäisi aina ja koko vuoden ympäri sillä hän rakastaa kaikkia pelottavia otuksia. Hän on viikonlopun aikana pukeutunut kissaksi, spidemanpukuun, noitahattuun ja irvistellyt Draculan hampailla. Alkuun ajattelin, että meidän suhteellisen herkkä esikoinen voisi pelästyä koko Halloween-touhua. Toisin kuin luulimme hän on rohkeasti leikkinyt kummitusta ja jopa sammuttanut valot pelotellaakseen meitä vanhempia. 



Viikonlopun ihania herkkuja oli kalkkuna punaisen riisi kanssa, kurpitsakeitto, "suklaaseen hukkuneet nallekarkki"-muffinsit ja ilkeä salaatti. Kiitos juhlaseuralle!

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti