2014/12/19

Joulusiivous

Meillä on ollut tapana tehdä melko iso joulusiivous joka vuosi. Siihen kuuluu paljon tarpeellista jynssäämistä, mutta myös joitain aika turhia juttuja. Tänä vuonna turhuuden tittelin vei kyllä ideani pestä/puhdistaa meidän lampaantaljat, jotka ovat olleet meidän melko maltillisesti käytössä olevan takkahuoneen lattialla. Selvityksen jälkeen päätin, että aion yrittää taljojen pesua koneessa hyvin pienellä linkouksella, hellävaraisella villaohjelmalla. 



Ja kyllähän meidän pesukone pöyräytti ne, mutta taljojen karva oli pesussa muuttunut rastamaiseksi. Tämä on ilmeisesti ihan normaalia, mutta en ollut varautunut monen tunnin harjaamiseen (hiusharjalla!!). Onneksi minulla oli pieni apulainen, joka ilmeiden perusteella oli vähintään yhtä kauhistunut tästä harjaus-projektista kuin minä. Hahaa.. Vaikka lopputulema oli ihan hyvä, taidan ensi vuonna tyytyä taljojen tuulettamiseen pakkashangessa!  

Muuten meidän joulusiivoukseen kuuluu kaikkien pintojen pesua, mahdollisimman monen kaapin siivousta ja petivaatteiden pesua. Juuriharjaa näytämme suihkun ja saunan pinnoille. Bonuksena tietysti vielä uunin, mikron ja jääkaapin jynssääminen. Ällöttävimmät (miehille kuuluvat) tehtävät jää yleensä viimeiseksi: lattiakaivot ja ilmastointiventtilien putsaus. Yök!

Mitä teidän joulusiivoukseen kuuluu?

-Såfin

1 kommentti:

  1. Ai teilläkin on miesten- ja yhteisiä siivoushommia... Tuttu tunne!

    VastaaPoista