2015/02/21

Pullantuoksuinen koti

Nyt kerättiin kyllä kunnon äitipisteet. Leivoimme laskiaistiistain kunniaksi viikolla kaveriperheen kanssa yhdessä pullaa. Jonossa oli kaksi innokasta leipuria, jotka vuorotellen saivat kaataa aineksia taikinaan. Kaikkea piti maistaa (myös jauhoja) ja kaikkeen piti tietysti koskea. Kivoin vaihe oli ehkä taikinan käsin vaivaaminen ja sitten tietenkin raesokerin ripottelu pullien päälle. Illalla pullia esiteltiin ylpeinä iseille ja kerrottiin mikä pulla oli kenen leipoma. 



Pulkkamäen ja mäkihyppääjäkisan jälkeen päästiin sitten maistamaan lasten tekemiä pullia ja kyllä oli herkullista. Lapset ovat niin herttaisia kun syövät laskiaispullaa. Ensin syödään kermavaahto, mieluiten tietenkin sormilla. Tämän jälkeen siirrytään syömään raesokerit pullan kannesta. Jos vatsassa vielä on tilaa, pyydetään lisää kermaa jne. Huvittavaa! Olisipa kivaa itsekin syödä juuri sillä tavalla kuin tuntuu parhaalta. Syödä pelkästään kanelipullan sisusta tai nyppiä pelkät salamit pitsan päältä..

Hyvää viikonloppua!

-Såfin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti