2015/04/30

Hauskaa Vappua & Pikasima-ohje

Tajusitko sinäkin liian myöhään, että vappu on tulossa? Tervetuloa joukkoon! Mutta ei hätää: pitäähän näitä oikoteitä keksiä, jotta kaikki pääsevät viettämään oikein vimpan päälle viimeisteltyä vappua mm. itsetehdyn siman kera. Kotivinkin sivuilta löysin meille Matti Myöhäisille sima-ohjeen jota itse ainakin suunnittelin testaavani vappupäivänä. Sima valmistuu tällä reseptillä muutamassa tunnissa. Eilen jaon teille myös meidän supernopean vappujälkkärin: vaahtokarkki-mansikka-minimunkkivartaat, jotka valmistuvat muutamassa minuutissa ja lapsetkin voivat auttaa niiden tekemisessä. Kukaan ei siis arvaa, ettet ole valmistellut vappua viikkotolkulla! Hahaa!


PIKASIMA

Ainekset: 2 dl hunajaa, 2 dl fariinisokeria, 1 l vettä, 3 sitruunaa, n. 1 l kivennäisvettä
Tee näin: Pese sitruunat huolellisesti harjaten kuumalla vedellä. Kuori sitruunat ohuelti kuorimaveitsellä. Laita kuoret, vesi, hunaja ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi niin, että sokeri sulaa. Anna seoksen jäähtyä kokonaan. Siivilöi juuri ennen tarjoilua ja sekoita kivennäisveden kanssa. Tarjoile heti.

Oikein Hauskaa, Pirskahtelevaa ja Värikästä Vappua kaikille!

-Såfin

4 kommenttia:

  1. No kerrankin oikein pikapika sima ohje,pitääpä testata :) ja hyvää vappua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, nyt ei voi ainakaan syyttää sitä ettei muistanut aloittaa tarpeeksi ajoissa! Oikein hauskaa vappua sinne teille myös :)

      Poista
  2. Oih, ehkä testaan tätä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän sitä pienet Simat aina pitää keittää :D Hauskaa vappua!

      Poista