2017/03/17

Rapea siemennäkkäri

Minulla on viime aikoina ollut hurja himo siemennäkkäreihin. Olen testannut eri merkkejä ja niiden joukosta olen löytänyt muutamia suosikkeja. Yksi minun ehdottomista lemppareista kaupan näkkäreistä on tällä hetkellä Norjalainen Sigdal Bakerin valmistama suolainen ja rapea näkkäri. Nam. (ehkä tiedät tapauksen?) Ihan parasta tämä on kun sen päälle vielä muussaa vähän avocadoa ja rouhii päälle pippuria. Päihittää mennen tullen herkkuskaalalla kaikki irtokarkit ja jäätelöt. Hihii.. Koska minusta on viimeaikoina tullut näiden näkkäreiden suurkuluttaja päätin, että ainakin voisin antaa tilaisuuden omille leipomistaidoilleni ja yrittää leipoa siemennäkkäriä itse. Niihin ei tarvitse oikeastaan välttämättä mitään muuta kuin siemeniä. Pienen kaappi-inventaarion jälkeen päädyin testaamaan omaa reseptiä..

Uunipellillinen näkkäriä
1 dl kuorittuja seesaminsiemeniä
2 dl kaurahiutaleita
2 dl kurpitsansiemeniä
3 rkl chiasiemeniä
0,5 dl perunajauhoja
3 kananmunaa
0,5 tl suolaa
(päälle sormisuolaa maun mukaan)
Sekoita kaikki ainekset keskenään tasaiseksi massaksi ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille mahdollisimman tasaiseksi ohueksi levyksi. Mikäli tykkäät suolaisista näkkäreistä voi tässä vaiheessa ripotella päälle vielä sormisuolaa. Paista 30-35 minuuttia 175 asteessa. Pilko näkkärilevy heti sen tultua uunista ja anna jäähtyä ja kuivua kunnolla ennen tarjoilua. 

Näistä tuli aivan superhyviä ja jos tykkäät siemennäkkäristä suosittelen ehdottomasti testaamaan..

Ihanaa viikonloppua!

-Såfin

5 kommenttia:

  1. Nam! Täytyypä kokeilla tätäkin reseptiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on ihan superhyviä.. ahmin ne kaikki melkein yhdeltä istumalta.. :D

      Poista
  2. Siemennäkkäri on herkkua! Ostettiin joskus aikoja sitten ensin meidän isommalle pojalle vaihteluksi, mutta hyvin nopeasti katosivatkin kilpaa kaikkien suihin :D Tätä reseptiä on siis ehdottomasti kokeiltava :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ja nää on hyviä kun voi periaatteessa ihan improvisoida fiiliksen ja kaappien sisällön mukaan ja tehdä vaikka gluteenittomana versiona.. :D

      Poista
  3. Ommmnom. Tätä on pakko koittaa! :) Ihanat kuvatkin!
    http://viivyvierellain.blogspot.fi/

    VastaaPoista